lördag 30 april 2016

Grattis!




Grattis kungen!
Jodå jag har allt sjungit för vår konung idag. Det måste vara super jobbigt att bli så firad. Just idag (och alla andra dagar) är jag glad att inte jag är född till kunglighet. Men vilken fin kungafamilj vi har....

Hur firar ni idag?  En del av oss firar kanske mest in våren.

Kram // A


torsdag 28 april 2016

Kokos- och mandeltosca

Kokos- och mandeltosca

4 ägg
3 dl socker
75 g smör
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl

Tosca

100 g smör
2,5 dl farinsocker
0,5 mjölk
50 g hackad mandel
80 g kokos

Vispa ägg och socker. Smält smör och häll på mjölken. Tillsätt till äggblandningen. Blanda i vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör till en slät smet. Häll upp i en ugnsform ca 20 × 30 cm. Grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Gör under tiden toscasmeten. Smält smör och rör i socker och mjöl. Koka upp och tillsätt kokos och medel.  Höj temperaturen till 200 grder. Bred ut över kakan och baka av i ca 7 minuter. Skär i ruter och bjud någon du tycker lite extra mycket om.

Ha det gott och ta vara på det goda i livet.
Kram // A 

onsdag 27 april 2016

Vårnytt


Jag har blivit med skor med klack. För er som använder skor med klack är detta ingenting men för en som jag som alltid går i sneakers så är det stort.  Vet egentligen inte vard jag tänkte då jag köpte dessa, tror jag blev lite påverkad av min fina vän som köpte likadana och hon går för övrigt också alltid i sneakers. Jag vet inte vad som hände där men jag är helt övertygad av att vi kommer att bli hur fina som helst i våra high heels haha när vi nu kommer att använda dom.
Min man säger ofta till mig att jag ska gå utanför min lilla box och det gjorde jag här. Bra gjort Nettan!

Kram // A  

tisdag 26 april 2016

Baconlindad kyckling

Baconlindad kyckling

4 st kycklingfileerna
1 pkt bacon
1 dl sweet chili sås
2 dl grädde
1/2 dl Kina soja
1 tsk sambaloleak 

Pensla filéerna med sweet chili och vira sedan runt bacon. Lägg i ugnssäker form. Tillaga på 200 grader i ca tio minuter. Blanda grädde, soja och sambaloleak, häll över kycklingen och sätt in i ugnen igen i 20 minuter till. 
Servera med en sallad och ris är gott till.

PS. ...ser ni mina snygga nya tallrikar från Rörstrand? Älskar dom....DS

Smaklig spis.
Kram // A 

måndag 25 april 2016

Måndagens


Måndag..kan även kallas super måndag för att göra det lite roligare. En öppning på en ny vecka med okända mål och oväntade händelser. I går skrev jag om vårfeeling och solsken senare på eftermiddagen sjöng jag julsånger och mannen var beredd med snöplogen. På bara en kort stund var vårt nyklippa gräs helt vitt av snö. Helt magiskt. Det kallas verkligen aprilväder. Nu hoppas jag på mer  vår och mer sol. Gör inte ni?
Byxorna jag visade på en aningen grå dag var en del av er nyfikna på. De är verkligen jättesköna då det är som en mjukisbyxa. Jag har köpt dom i en butik på Center Syd i Löddeköpinge här i Skåne. Jag  vet att de finns på instagram och butiken heter Lowinas. Man ju få kontakt med butiken där.

Önskar er en fortsatt bra måndag.
Kram // A 

söndag 24 april 2016

Tecken av vår




Nu är det verkligen så vackert ute. Alla knoppar som bara vill brista och slå ut. Hela skogen här är täckt som ett hav av vitsippor. I skåne har helgen bjudit på riktigt vårväder. I går var vi ute och fixade och trixade i trädgården och nä det gillar inte jag även om det är superskönt att vara utomhus nu. I dag är det lite mer april väder, jag läste nyss att ca 4 km härifrån snöar det dock inte hemma hos oss puhu. Snö känner jag att jag är klar med för nu faktiskt. Jag torkar min tvätt ute och det är för mig ett riktigt vårtecken. 
Vad är ett tydligt vårtecken för er?

Nu tror jag att jag ska fixa söndagsfika.
Kram // A  

fredag 22 april 2016

Härlig fredag


Vilken dag....det är inte bara fredag utan det är en strålande fin fredag. Solen lyser från sin bästa sida och himlen är sådär underbart klarblå.  
Jag har haft en skön morgon hemma och det innebär att jag jobbar längre denna fredag men jag gillar att ta det lugnt på morgonen. Jag är ju ingen morgonmänniska haha. Jag har också hunnit ringa en massa samtal angående vår TV som aldrig kom.
Det hjälpte och nu har vi äntligen TV igen. Det blir en kanonkväll detta.

Ha det gott.
Kram // A

torsdag 21 april 2016

Historik



Året var 1992 och jag gick min gymnasieutbildning som bagare / konditor. Jag och en av mina klasskompisar  blev utvalda att tävla inom yrket. Jag minns att det var så nervöst men ack så kul och smickrande att bli en av de utvalda. Som ni ser så gick det bra.....Charlotte som min kompis hette och heter säkert än kom etta och jag kom tvåa. Jag hittade dessa ibland mina papper och det är ju så kul att se. Jag var riktigt stolt.
Ser ni att det är jag? 
Nostalgin är på topp.......
I dag blev det lite anettan historik.

Kram // A 

onsdag 20 april 2016

Inspirerande




Vi har varit på en av goods inspirationskväll igen. 4 good är ett kvinnligt affärsnätverk som bjuder in till olika typer av event, resor mm. Det var fyra inspiratörer denna kväll. Sofia Wistam, Måns Möller, Sandra Mastio och Anna Benson. Sofia var jag så nyfiken på, tjejen som jag kommer i håg som Soffipropp. Så kul att både se och höra hennes historia. Sandra, vilken tjej! Det är ju så att en del fångar en direkt som föreläsare eller talare och en del tappar i alla fall mig direkt. Sandra fångade mig direkt och Måns ja Måns. Hans så faktiskt allvarliga berättelse men som är så himla bra och rolig att lyssna på. Jag skrattade så....
Ja ni hör ju att det var en lyckad och trevlig kväll. 4 good har lyckats än en gång.

Hoppas ni har en bra onsdag. Jag är något sum i huvudet idag då jag har varit på utbildning hela dagen.  Ha det gott.
Kram // A 


tisdag 19 april 2016

Guldigt retro


Äta, sova, jobba och shoppa. Det är väl livet, eller? Mitt guldfärgade halsband från Syster P som jag verkligen gillar har fått en matchande kompis. Jag har länge kollat lite sådär i smyg på Casios retro klockor, så coola tycker jag. Så tidigt en morgon klickade jag till och snabbt kom den hem till mig. Jag trotsar en del. Egentligen passar inte jag i guld. Jag är alldeles för blek, vet inte om jag då är kall i mina färger. Kan ni det där? Jag hörde någon som sa att det gik att se på vilken färg ådrorna har, blå eller grön. Är det så? Skit samma jag tycker det är så himla snyggt. Jag gillar silver också och bytar gärna lite då och då. 
Vad är ni....guld eller silver?

Kram // A

måndag 18 april 2016

Nyanser av grått



Jag har redan kickat igång veckan. Måndag och dagen går i grått tillsammans med mjukisfeeling. Byxorna är inte bara snygga utan de är super sköna också. Det gillas. Dagen känns inte så himla grå även om det kan låta så och även om det är måndag och utan sol. Grått är ju flott och hur snyggt som helst, eller hur? Privat är jag så himla färgglad av mig (ironi). Jag bär gärna svart, vitt och grått och ibland piffar jag till det med lite beige kulör.
Vet ni hur glad jag är idag då.....vi får vår efterlängtade TV. Det har absolut fukt utan då vi har både platta och datorer men lite trist har det ändå varit och det ser sjukt tomt ut på väggen haha.
För er hundintresserade så är det så att rödloppan löper.....

Ha det gottis.
Kram // A

söndag 17 april 2016

Syltgrottor



Här pågår det söndagslunk så det förslår. Både jag och mannen går på olika utbildningar i våra yrken och idag är det läxa med skrivningar som står på schemat. Det har blivit fika, diskussioner och tyst läsning om vart annat. Så himla svårt det är att koncentrera sig på uppgiften. Jag har så svårt men känner ändå att det hade varit så skönt att ha det klart och slippa tänka på det. Det är ganska lustigt för även om vi har helt olika yrken så går vi nästan samma utbildning men med olika inriktningar. Det underlättar faktiskt då vi kan diskutera och hjälpa varandra lite gran i alla fall.
Jag bjuder på min favorit fikakaka som jag nästan alltid har tillgängligt i frysen. Kanon vid såna här dagar. Det blåser och är ruggigt och vi lunkar runt bland böcker och datorer här inne.

Önskar er en fortsatt fin söndag.
Kram // A

lördag 16 april 2016

Buuuu


Hej helg och hej lördag. Tiden går så fort, i alla fall här. Känner ni att det går mot sommar och hej och hå, vår i alla fall?
Vi (jag och mannen ) hade tänkt att vi skulle para den här lilla donnan en gång till. Hon har fått en kull valpar och då behöll vi ingen vilket vi ångrar lite. Hon har en massa gener som är av god kvalite att föra vidare om jag uttrycker mig så. Nu är mest mannen då redo för en till hund med träning och allt vad det innebär. Vi har ett tag väntat på ett löp, hon är lite kladdig med sina löptider och i morse såg jag något misstänksamt på golvet, det kan vara så att det är löp på gång. Jätte kul tycker vi Men då skulle det bli parning just den (enda) helgen då vi har bokat en liten weekend på tu man hand...grrrr.  Jag vet inte om ni ska önska oss lycka till eller inte det får ni själv avgöra. 
Jag får nog ta en extra noga titt om fläcken på golvet tillhör vår lilla rödhåriga loppa.

Önskar er en fortsatt fin lördag.
Kram // A

torsdag 14 april 2016

Firad på mitt eget sätt


Tack för alla grattis hälsningar i går. Jag hade en supermysig dag. Jag tog tåget in till staden och startade med en go kopp kaffe på fik istället för att ta den hemma vid frukostbordet för att sedan möta upp min man för att ta en lunch tillsammans. Resten av dagen gick jag och strosade runt i diverse butiker som intresserade mig just då. Efter en härlig tur på stan fick jag sjuts hem av mannen min. På kvällen blev det mat med hela familjen för att sedan mysa till det i soffan. Det blev en dag precis i min smak. Måste ju berätta att när jag kom hem hade killarna täckt en kakelvägg i köket med så gulliga lappar att ett mamma hjärta smälter och även med choklad och godricka. En hellyckad dag.
För 

Ni som följer mig på instagram an74ettan har redan sett att jag fått denna parfym. Den doftar så gott sen är ju flaskan super söt.

Önskar er en fin kväll.
Kram / / A

onsdag 13 april 2016

Happy birthday to me


Grattis till mig idag som har lyckan att bli ett år äldre. 
I går skrev jag om det här med tankeöverföring. Ibland funkar det och ibland fungerar det sämre. Den här gången har mannen lyckats. Jag är så glad över min present. I söndags fick jag också så mycket fint. Blev glad för precis allt och för att alla mina nära och kära var här (nästan alla, min pappa var tyvärr tvungen att stanna hemma) och ville fira mig.

I dag njuter jag av att det är min (bara min) dag.
Kram // A

tisdag 12 april 2016

Dagens tips



I söndags ställde vi till med lite kalas här hemma då det är någon som blir ett år äldre enligt almanackan i morgon. Tänkte dela med mig till er av lite bilder på det våra gäster blev bjudna på. Vi bjöd som en lättare brunch. 
Vanligtvis brukar jag vara ensam i köket då det vankas kalas men just denna gången hjälptes vi åt, jag och mannen. Med två arbetsledare och två drivande (haha) individer i köket enades vi till slut. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig, jag har oftast en plan och en glasklar bild på hur resultatet ska bli. Samtidigt vill jag inte tacka nej till hjälp. Jag förstår bara inte att inte min älskade man efter nitton år som gifta fortfarande inte kan läsa mina tankar haha. Summan av kardemumman så var detta i alla fall vad vi åstadkom. 

Dagens tips: Prata med varandra. Det är mycket lättare än tankeöverföring. Den funkar endast ibland.

Kram // A 

måndag 11 april 2016

Måndags morgon


God morgon måndag och ny vecka. Har nyss tittat på mina väderappar, vilket jag vanligtvis inte gör då jag tycker det stämmer sällan. Men de lovar i alla fall soligt vårväder i början av veckan och jag hoppas verkligen att det stämmer just denna vecka. Älskar våren. 
Jag sitter här och myser i en cool onepiece som jag fick av min kollega tidigare i veckan, den är så skön. Och visst passar den en cooling  tant  som jag? Det är valfritt att svara på den frågan......
Nä dax att ta på sig lite mer passande kläder för dagen (och åldern) och köra i gång veckan på riktigt.

Önskar er en riktigt bra start.
Kram // A

lördag 9 april 2016

TV lös


Jag brukar säga att jag aldrig tittar på TV. Den är ofta på men det är inte mycket vi känner att vi måste se på här hemma. Förra helgen gick vår TV som inte är mer än två år gammal i sönder. Bilden började hoppa och nu går det inte att se alls. Vi har nästan vänt upp och ner på hela huset för att hitta kvittot  men utan framgång där. Tyvärr. Nu sitter jag här lite småtrött efter en underbar lördag och tycker det är aptråkigt att inte ha någon TV. I början på veckan gick det bra men nu är det trist. En ny TV är på väg till oss och jag hoppas det går  fort. Hade ni fixat det där att vara utan bättre än jag tro?
I morgon ska vi ha kalas så jag kanske ska krypa till kojs....uttråkad och vakna så himla pigg (in my dreams) och utvilad och kan ta emot mina gäster piggare än någonsin. 
Hoppas ni har en trevlig lördagskväll.

Kram // A 

fredag 8 april 2016

Kyckling gratäng med chips


Kycklinggratäng med chips

900 g kycklingfilé
3 dl vispgrädde
1 dl majonnäs 
1/2 brk mangochutney
Grillkrydda, salt och peppar 
100 g chips
ev. riven ost

Skiva och bryn kycklingen tillsammans med grillkrydda. Lägg i en form. Vispa grädde och blanda i övriga ingredienser. Häll över kycklingen och toppa med chips och riven ost. Servera med en sallad och kokt ris.

Kanske kan detta vara ett festligt middagstips inför helgen.

Ha en fortsatt bra kväll.
Kram // A 

torsdag 7 april 2016

Trendig nostalgi


Dessa glasen fyndade jag i en låda i förrådet som jag sparat efter att mina föräldrar tömt lite för hur många år sedan som helst. Jag minns när vi hade kalas hos farmor eller mormor och det var dags för gottebord då fick vi barn dricka läsk och då var det festligt. Drycken serverades inte i halv liters glas som idag haha utan i små söta något mindre glas. Precis som dessa med guldkant. Visst är dom ganska fina?
Tror jag ska servera lite läskedryck till grabbarna i glasen till helgen. Tror ni inte jag blir en poppis mamma av det? 

Ha det riktigt go kväll, imorgon kör vi fredag .
Kram / / A 

onsdag 6 april 2016

Dagens tips


Jag är inte sponsrad av Matrix, även om jag tycker att jag borde vara det så mycket av deras produkter jag använder och dessutom gör reklam för dom. Jag gillar deras produkter så enkelt är det bara.  Jag var tvungen att klicka hem deras serie med doft av rosor. Oj vad jag blev kär. Kanon för mitt (supertradiga) hår och vilken ljuvlig doft sen. Ett schampo och balsam som jag varmt kan rekommendera. Matrix ja....hur uttalar ni det? Jag fick höra av min frisör att det lät lite töntigt när jag sa Matrix som i matt med en fortsättning på rix. Det uttalas alltså som filmen haha...... jaja tönt som jag är. Fast lika gad för det är jag.....

Önskar er en super duper bra fortsättning på denna dag.
Kram // A



tisdag 5 april 2016

Jag unnar mig jag


Jag unnar mig en ledig dag idag bara så där helt utan anledning. Jag började dagen ned att köra mina killar till respektive skola för att sedan ta mitt kaffe i lugn och ro. En powerwalk har jag njutit av och nu tänker jag fortsätta att njuta av dagen. Jag har bestämt mig för att bara vara idag och blundar från dammråttor och dylikt som försöker ta min tuppmärksamhet. Jag försöker också glömma att jag har ett tandläkarbesök i eftermiddag, för en stund i alla fall (alla vet ju vad jag tycker om det).
Nu har jag inte riktigt tid att vara här för jag är så upptagen med att bara vara.

Kram // A

söndag 3 april 2016

Tid för eftertanke



Mina veckor går alldeles för fort och även om helgerna går ännu fortare så är det då jag har tid och ro att stanna upp och fundera. Jag kulle behöva ett bra knep för att hålla reda på allt bara. Jag tänker på vad jag ska göra alltså vad jag har för planer. Det kan vara allt ifrån att planera in olika aktiviteter till vad jag har beslutat att handla för uteblommor. Oftast har jag som bäst lösningar på nätter eller sena kvällar. När morgondagen kommer har mina då så bra planer liksom trillat bort. Är jag ensam om detta tro? Kanske jag skulle köpa mig en snygg anteckningsbok att ha vid sängen. Hur gör ni?
Nu är min helg för funderingar slut och jag borde sova nu. I morgon är det måndag och en ny spännande vecka. Önskar er en fin start på något nytt och oöppnat.

Kram // A

fredag 1 april 2016

Silviakaka


Silviakaka

2 ägg
1,5 dl socker
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
2 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker, blanda i resterande ingredienser. Häll i en smord och bröad springform. Grädda på 175 grader i ca 20 minuter. 

Glasyr

75 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Smält smör och blanda i socker och vaniljsocker. Blanda till sockret är smält. Rör sist i gulan. Häll över den svalnade kakan och strö över kokos eller strössel.

En enkel men super god gammal goding.

Ha det super duper.....
Kram / / /